Poniżej przykładowe propozycje – punkt wyjścia do tworzonych w konsultacji z Państwem spersonalizowanych menu na Wasze wyjątkowe przyjęcia.
VERDURE GRIGLIATE AL PROFUMO DI ROSMARINO E AGLIO
Talerz warzyw sezonowych z grilla pachnących delikatnie rozmarynem i czosnkiem
ROAST BEEF DI ANATRA
Rostbef z piersi kaczki na łożu z rucoli z parmezanem i odrobiną różowego pieprzu
CAPRESE
Plasterki pomidorów, włoskiego serka mozzarelli i listki świeżej zielonej bazylii - klasyczna, włoska "caprese"
SCAMPI SU LENTICCHIE
Wyborne krewetki na lekko podsmażanej soczewicy z patelni
BRODO DI POLLO
Lekki rosół z makaronem domowej roboty
ARROSTO DI VITELLO CON FRICASSE D'ASPARAGI
Pieczona cielęcina serwowana ze świezymi zielonymi szparagami z patelni
FILETTO DI SALMONE AL FORNO
Filet z łososa z pieca w kremowym sosie koperkowym podawany z ryżem
TORTA DI BATTESIMO
Tort biszkoptowy z kremem śmietankowo - waniliowym lub bitą śmietaną przekładany świeżymi owocami z dekoracją okolicznościową ( chrzestną lub komunijną )
ARROSTO DI MAIALE
Wyborna pieczeń wieprzowa w sosie własnym
TACCHINO DAL FORNO
Plastry pieczonego indyka
MERLUZZO AL VINO BIANCO CON POMODORINI CHERRY
Delikatny dorsz w sosie z białego wina z pomidorkami cherry
TROTA ALLA PIZZAIOLA
Pstrąg w sosie pomidorowym z czarnymi oliwkami
CREMA DI FUNGHI
Krem grzybowy z kroplą śmietanki
CREMA DI PORRI
Krem z porów z groszkiem ptysiowym
CREMA DI VERDURE BIANCHE
Delikatny krem z białych warzyw
PATATE DAL FORNO
Ziemniaki w ziołach prosto z pieca
INSALATA MISTA
Świeże warzywa i sałaty z sosem vinegret
TORTA VANIGLIA
Tort biszkoptowy z kremem śmietankowo - waniliowym przekładany świeżymi owocami
TORTA MARIETTA
Kruche, domowe ciasto z konfiturą z czarnej porzeczki
ARINGHE CON MAIONESE E MELE
Wyborne śledzie w lekkim sosie majonezowo - śmietanowym z delikatnym tartym jabłkiem
PROSCIUTTO DI MAIALE ALLE ERBE
Wyborna szynka wieprzowa w ziołach pieczona w piecu
CAPRESE
Plasterki pomidorów, włoskiego serka mozzarelli i listki świeżej zielonej bazylii - Klasyczna włoska "caprese"
VITELLO TONNATO
Kruche plastry pieczonej cielęciny smarowane wybornym kremem z tuńczyka
BRODO DI POLLO
Lekki rosół z makaronem domowej roboty
FILETTINI DI MAIALE CON GRATIN DI PATATE
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym i gratin z ziemniaków
SALMONE IN SALSA PEPE VERDE
Filet z łososia w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem podawany z ryżem i szpinakiem
TORTA DI MATRIMONIO
Weselny tort biszkoptowy z kremem śmietankowo - waniliowym śmietanowym i owocami
INSALATA TOSCANA
Sałatka z pomidorów cherry, mozzarelli i bazylii z oliwą z oliwek i octem balsamicznym Ravioli stuffed with veal and vegetables in a delicate „porcini” mushrooms sauce
INVOLTINI DI MELANZANE CON PROSCIUTTO DI PARMA
Plasterki smażonego bakłażana zawijane z oryginalną szynką parmeńską i włoską mozzarellą w sosie pomidorowym domowej roboty
PATE DI SALMONE CON CROSTINI DI PANE
Delikatny pasztet z łososia i chrupiące grzanki
ROAST BEEF DI MANZO SU LETTO DI INSALATA DI STAGIONE
Rostbef wołowy w plastrach podawany na liściach zielonej sałaty
CREMA DI PORRI
Delikatny krem z porów z chrupiącymi kawałeczkami boczku
ARROSTO DI VITELLO
Wyborna pieczeń cielęca w sosie grzybowym podawana z pieczonymi ziemniakami w ziołach prosto z pieca i świeże sałaty z sosem vinegret
SCALOPPE DI TROTA ALLA ROMANA
Filet z pstraga z szynką parmeńską w sosie szałwiowym
TORTA DI MATRIMONIO
Weselny tort biszkoptowy o smaku cytrynowym nasączony martini bianco z kremem śmietankowo - waniliowym i czekoladowym przekładany świeżymi owocami.
VERDURE GRIGLIATE AL PROFUMO DI ROSMARINO E AGLIO
Talerz warzyw sezonowych z grilla, pachnących delikatnie rozmarynem i czosnkiem
SCAMPI AVVOLTI NELLA PANCETTA
Krewetki boczkiem owijane z pieca
ROAST BEEF DI ANATRA
Rostbef z piersi kaczki z rucolą, parmezanem i odrobiną różowego pieprzu
ANANAS E PROSCIUTTO CRUDO
Kawałeczki świeżego ananasa owinięte szynką parmeńską
ZUPPA DI FUNGHI PORCINI
Tradycyjna zupa grzybowa z prawdziwkami
AGNELLO SCOZZESE AL FORNO NELLA SUA SALSA CON GRATIN DI PATATE
Wyborna młoda jagnięcina z pieca w sosie własnym serwowana z gratin z ziemniaków i młode sałaty
FILETTO DI MERLUZZO AL VINO BIANCO CON POMODORINI CHERRY
Delikatny filet z białego dorsza w sosie z białego wina z pomidorkami cherry i puree' z ziemniaków
TORTA MERINGA DI MATRIMONIO
Nasz słynny tort bezowy, piętrowy z dekoracjami ślubnymi uprzejmie prosimy o wybór smaku
COINTREAU
Wyśmienity, lekki tort bezowy z puszystym kremem z kroplą likieru "cointreau"
KAWOWY
Aksamitny krem z mocnym naparem kawy i orzechy
ŻURAWINOWY
Puszysty krem smarowany domową konfiturą z żurawin
CREMA DI FUNGHI
Krem grzybowy z kroplą śmietanki
CREMA DI PORRI
Krem z porów z groszkiem ptysiowym
CREMA DI VERDURE BIANCHE
Delikatny krem z białych warzyw
ARROSTO DI MAIALE
Wyborna pieczeń wieprzowa w sosie własnym
TACCHINO DAL FORNO
Plastry pieczonego indyka
MERLUZZO AL VINO BIANCO CON POMODORINI CHERRY
Delikatny dorsz w sosie z białego wina z pomidorkami cherry
TROTA ALLA PIZZAIOLA
Pstrąg w sosie pomidorowym z czarnymi oliwkami
PATATE DAL FORNO
Ziemniaki w ziołach prosto z pieca
INSALATA MISTA
Świeże warzywa i sałaty z sosem vinegret
TORTA VANIGLIA
Tort biszkoptowy z kremem śmietankowo - waniliowym przekładany świeżymi owocami
TORTA MARIETTA
Kruche, domowe ciasto z konfiturą z czarnej porzeczki