Catering Balgera czyli znakomite dania z dowozem.

Każda uroczystość rodzinna, firmowa czy bankiet odnosi sukces dobrym jedzeniem.

Doskonały smak i fachowa obsługa zapewnią Ci uznanie Twoich gości.

MENU ŚNIADANIE, PRZERWA KAWOWA

ŚNIADANIE

PASTA SFOGLIA SALATA
Ciasto francuskie na słono z przyprawami

TORTA SALATA
Typowo włoski słony tort z warzywami i szpinakiem zapiekany w piecu na kolor złocisty

MINI CAPRESE
Pomidorki cherry, włoski serek mozzarella i listki świeżej zielonej bazylii - Klasyczna, włoska caprese

PANE NERO CON MOUSSE DI TONNO
Mus z tuńczyka na grzankach z ciemnego pieczywa

FOCACCIA RIPIENA
Mus z tuńczyka na grzankach z ciemnego pieczywa

MINI DROŻDŻÓWKI (na słodko)
Mini drożdżówki nadziewane konfiturą z moreli i konfiturą z czarnej porzeczki

NAPOJE
Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana, soki

PRZERWA KAWOWA

MINI TARTELETKI I MINI BIGNE W RÓŻNYCH SMAKACH
Z włoskim kremem waniliowym "crema pasticera" , kremem czekoladowym, kremem ze świeżego soku z cytryny pod bezą, kremem toffi

NAPOJE
Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana, soki

LUNCH

Wszystkie poniższe dania można jeść bez użycia noża (również na stojąco)

ZUPA

CREMA DI POMODORO
Krem z pomidorów

DRUGIE DANIA
Danie mięsne, rybne i jarskie podawane w podgrzewaczach

PENNE ALLA BOLOGNESE
Makaron "penne" z aromatycznym, klasycznym , mięsnym sosem "bolognese"

RISO CON TONNO E OLIVE NERE
Ryż z tuńczykiem i czarnymi oliwkami

PEPERONATA
Duszona papryka z młodą cebulką i ziemniakami w sosie własnym

DESER

TORTA MARIETTA
Kruche, domowe ciasto z konfiturą z czarnej porzeczki

BUFET FINGER FOOD

 

PROSCIUTTO CRUDO E MELONE
Melon i szynka parmeńska

ANATRA CON PAPAIA
Pieczona pierś kaczki i świeża papaia

TARTELETTE SALATE CON RICOTTA E ASPARAGI VERDI
Słone mini tarteletki z serkiem ricotta i świeżymi szparagami

BOCCONCINI DI PARMIGIANO
Kawałeczki parmezanu

MINI PIZZETTE VARIE
Malutkie miniaturki pizzy z ciasta francuskiego

INVOLTINI DI ZUCCHINE CON CAPRINO
Plasterki grillowanej cukinii nadziewane kremem z koziego serka caprino i ziół

FOCCACCIA CON LE OLIVE E ROSMARINO
Pieczona w piecu typowa włoska puszysta focaccia z liwkami i rozmarynem

ROAST BEEF CON QUADRATINI DI PATATE
Pieczona w piecu typowa włoska puszysta focaccia z liwkami i rozmarynem

GAMBERETTI AVVOLTI NELLA PANCETTA
Krewetki boczkiem owijane

GRISSINI CON PROSCIUTTO CRUDO
Paluszki "grissini"owinięte szynką parmeńską

MINI BIGNE
Miniaturowe ptysie nadziewane włoskim waniliowym kremem " crema pasticera" i kremem czekoladowym

MINI TARTELETTE LIMONE
Mini tarteletki z kremem ze świeżego soku z cytryny pod bezą

BANKIET

Oferujemy: przygotowanie dań, transport, przygotowanie bufetu dań i napoi, stoły, bieliznę stołową, zastawę, sztućce, szkło, serwetki i inne niezbędne akcesoria, profesjonalną obsługę kelnerską, uprzątnięcie bufetu po zakończeniu spotkania

PRZYSTAWKI
podawane na półmiskach

VERDURE GRIGLIATE AL PROFUMO DI ROSMARINO E AGLIO
Talerz warzyw sezonowych z grilla, pachnących delikatnie rozmarynem

ROAST BEEF DI MANZO CON QUADRATINI DI PATATE
Rostbef wołowy w plastrach podawany z kawałeczkami gotowanego ziemniaka

POLPETTINE DI MELANZANE CON PASSATA DI POMODORO CRUDO
Kuleczki z bakłażana i sos ze świeżego pomidora

INSALATA TOSCANA
Sałatka z pomidorów cherry, mozzarelli i bazylii z oliwą z oliwek i octem balsamicznym

INVOLTINI DI PROSCIUTTO CRUDO E CAPRINO
Szynka parmeńska nadziewana kremem z koziego serka "caprino" i ziół

INSALATA DI POLLO SU LETTO DI INSALATINA
Cienkie plastry piersi z kurczaka z patelni na łożu ze świeżej sałaty w delikatnym domowej roboty majonezowym sosie

INSALATA DI MARE
Sałatka ze świeżych owoców morza duszonych w leciutkim sosie z kroplą cytryny

PIECZYWO
Pieczona w piecu typowa włoska puszysta focaccia : z czarnymi oliwkami i z rozmarynem

PIATTO CALDO
Danie na ciepło przygotowane w podgrzewaczu

TROFIE ALLA GENOVESE
Ręcznie wyrabiany makaron "trofie" w sosie ze świeżej bazylii z małymi kawałeczkami ziemniaków i fasolką szparagową, według przepisu rodem z Genui

DESERY
Bufet deserów

PANNA COTTA CON SALSA DI FRAGOLE
Gotowana waniliowa śmietanka z musem z truskawek

CARPACCIO D'ANANAS
Carpaccio z ananasa

ASSORTIMENTO DI PICCOLA PASTICERIA
Wybór mini tarteletek: z kremem z sokiem ze świeżej cytryny pod bezą, z kremem waniliowym i świeżymi malinami, borówką i truskawką